27 d’octubre, 2008

ENTESA DEMANA AL GOVERN UN PLA PER A POTENCIAR ELS ESTUDIS D’ENGINYERIA ENTRE LA JOVENTUT DE LES ILLES

Des d’Entesa per Mallorca consideram que, vista la mancança de professionals existents al món de l’enginyeria i el dèficit d’estudiants en aquestes carreres, el Govern hauria de potenciar l’accés a aquests estudis, tant per al·lots com per al·lotes. Pensam que disposar de bons professionals formats en aquests àmbits és un element indispensable si es vol millorar la competitivitat del nostre país.
Pensam que en situacions econòmiques adverses com les actuals, es demostra que si hi ha una condició per assegurar un futur de prosperitat per a qualsevol país és apostar pel coneixement i la innovació, alhora que resulta essencial comptar amb professionals ben qualificats.

Per tot això, des d’Entesa demanam al Govern que posi en marxa un Pla d’actuacions per atreure més joves de les Illes als estudis d’enginyeria amb mesures bàsiques com:

* Una línea especial de beques per tal de facilitar que els joves estudiants de les Illes puguin desplaçar-se per seguir aquesta formació a Universitats especialitzades.

* Beques per a estudiants dels darrers cursos d’enginyeria amb pràctiques a empreses i instituts tecnològics.

* Desenvolupament d’activitats lúdiques entre els alumnes d’ESO i batxillerat que donin a conèixer aquestes carreres i les seves sortides professionals amb la finalitat d’apropar la ciència als estudiants.

* Convenis amb empreses i instituts tecnològics per apropar el món científic a la societat.

Des d’Entesa pensam que una societat moderna i avançada no pot prescindir d’un capital humà que treballi en els camps de la ciència i el desenvolupament de forma ferma i activa. Es tracta d’un pilar fonamental per garantir la competència i productivitat futura de qualsevol país, i sense cap dubte, un exemple real de com avançar en un canvi del model econòmic a les Illes.