22 d’octubre, 2008

ENTESA EXIGEIX AL GOVERN D’ANTICH MENYS PARAULES I MÉS FETS PER FER FRONT COMÚ A LA CRISI ECONÒMICA
Una gestió més eficient i més inversions de l’Estat són essencials per combatre l’actual situació

Entesa per Mallorca considera adients i acceptables les propostes del president Antich contra la crisi econòmica, sempre que no es quedin en paraules, com s’ha demostrat fins ara, i venguin acompanyades de fets.

Des d’Entesa s’afirma “que una bona eina per combatre la crisi és que les administracions públiques siguin més eficient, una nova manera de governar, en contra del corporativisme i de la política de la cadira del dirigents actuals, però a favor de les Illes Balears i de l’interès dels seus ciutadans”.

Es per això que els nacionalistes declaren “que el Govern ha de reduir l’actual estructura d’organismes públics i consorcis, sovint sobredimensionats i amb un elevat nombre d’alts càrrecs, a la vegada que posi en marxa mecanismes de control reals de la despesa pública”.

Així, de la mateixa manera que les famílies en situacions econòmiques desfavorables com les actuals, s’estrenyen el cinturó, des d’Entesa es considera que l’administració balear també ho ha de fer. I és que, ara per ara es demostra que el vestit encara li va molt gros.

D’altra banda Entesa, també constata que per fer front comú a la crisi s’ha d’exigir les inversions estatals que pertoquen a les Illes Balears. El fet de fer país també s'ha de demostrar, per exemple, exigint a la ministra de Foment les inversions ja compromeses. Des d'Entesa, s’afirma que per combatre la crisi també “seria necessari executar totes les obres compromeses en el conveni de carreteres, la creació de la línia de tren Alcudia-Sa Pobla i la construcció del tramvia de la badia de Palma”.

Segons els nacionalistes “aquests tres projectes són només un petit exemple de la lentitud de Madrid a l'hora d’executar projectes a les Balears i obres que pareix que no acaben d’arribar mai i que serien de vital importància per a la reactivació de l’economia balear”.

Des d'Entesa es valoraria molt positivament que el president Antich fes una exhibició d’orgull de país exigint les inversions que ens pertoquen i no arriben, a l’hora que donés un gir en la seva política de gestió perquè l’administració balear sigues una mostra d’eficiència i un exemple a seguir per a les famílies de les Illes en un moment de gran dificultat econòmica.