20 d’agost, 2006

ES PRESENTA A VILAFRANCA ENTESA PER MALLORCA

La plataforma preten coordinar candidatures i partits locals sota una estructura comú






El passat divendres 11 d’agost al Restaurant Es Cruze de Vilafranca es va celebrar la presentació de la Plataforma Entesa per Mallorca que donà a conèixer el projecte d’aquesta nova força. Davant unes 170 persones de més de 35 municipis diferents de l’illa l’acte va servir per explicar als asistents quin serà el contingut i l’estructura d’aquesta nova plataforma política.

L’acte el va obrir l’empresari Biel Huguet que va explicar quines són les passes donades fins ara per Entesa per Mallorca i quines són les linies d’aquest nou projecte politic. Segons Huguet Entesa per Mallorca preten ser una “plataforma de candidatures municipals que preten coordinar forces polítiques locals al voltant d’un projecte comú”, alhora afegí que els eixos de la plataforma, que preten ser amplia i oberta, seran el “mallorquinisme politic i el progressime”. Huguet també donà a conèixer el manifest fundacional de la Plataforma sota el títol “Una força útil pel progrés de Mallorca”.

Segons els dirigents d’Entesa “la plataforma neix de la necessitat de crear una estructura que reuneixi al seu voltant partits municipals i persones a titol individual que comparteixin els principis del mallorquinisme polític i del progressisme, i que partint de la feina als municipis i als ajuntaments com al seu eix vertebrador, decideixin entrar a formar part d’aquest projecte comú sense perdre per això la seva autonomia” A l’acte també hi va intervenir Mateu Crespí, que va anomenar a Entesa per Mallorca “la platarorma del sí, del si a una Mallorca millor, del si a una politica propera i sense complexes, si a una política feta amb il·lusió i sense mals humors”. Crespí destacà que Entesa per Mallorca és una organització “que basant-se en principis com la renovació de les persones i de les idees, el respecte a la pluralitat i la participació, aspira al govern per dur a terme un model municipal propi”. Alhora es varen presentar els membres que encapçalaran la Plataforma en aquest inici, i són Felip Esteva, Tomeu Morro, Maria Eugènia Pou, Biel Huguet, Francesc Garcies, Miquel Gual i Mateu Crespí.

L’acte el va tancar Francesc Garcies qui va animar als asistents a “donar forma i contingut a aquest nou projecte”, que ja “neix amb la força i suport de regidors, batles i candidats municipals” i que ara ha d’anar donant pases per estructurar una bona implantació territorial. Garcies va anunciar nous actes i aparicions públiques ben prest per seguir amb la posada en escena d’una plataforma que “que aplega a persones, moviments cívics i partits polítics amb inquietuds i sensibilitats diverses que comparteixen un projecte de progrés propi per al seu poble, que serveixi per sumar cap a una Mallorca més justa, sostenible i sobirana”