14 de febrer, 2007

ENTESA VOL DENUNCIAR LA GREU SITUACIÓ EN QUE ES TROBEN ELS JUTJATS DE MANACOR

Segons els nacionalistes "els funcionaris estan acaramullats en oficines petites insuficients, mal dotades i escampades per la ciutat"

Entesa per Mallorca vol denunciar la greu situació en que es troben els Jutjats del partit judicial de Manacor des de fa anys. Per això els nacionalistes demanen que es posin solucions que llevin traves als ciutadans a l’hora d’assistir a la justicia. Segons els nacionalistes "la justícia a la comarca de Manacor és impròpia d’una societat desenvolupada com la Balear".

El president d’Entesa per Mallorca, Gabriel Huguet denúncia que "els funcionaris estan acaramullats en oficines petites, insuficients, mal dotades i escampades per la ciutat, els Jutjges i Secretaris canvien cada temporada ja que tot d’una que poden se’n van a altres destins" i afegeix que "així ens podem trobar amb expedients que passen per mans de quatre i cinc jutges". Huguet també denúncia que "el personal està desmotivat, majoritàriament en situació d’interinatge i que sols frissa per poder canviar de destí i partir dels Jutjats de Manacor, els expedients s’endarreixen fins a límits intolerables, fent perillar fins i tot la prescripció i per tant la inutilitat més absoluta de la justícia"

Per tot això Entesa per Mallorca proposa al Govern Estatal que faci les reformes i inversions necessàries i urgents per tal de solventar aquesta lamentable situació. Segons Huguet "si el poder judicial falla, la ciutadania desconfia del sistema i se’n resent tot l’estat de dret" i afegeix que "sense justícia no hi ha democràcia i el servei de justícia a la comarca de Manacor és altament deficitari".