21 d’agost, 2006

ENTESA FA UNA VALORACIÓ POSSITIVA DE LA MANIFESTACIÓ DE DISSABTE

Tots els que dissabte passat ens aixecàrem amb la idea d’anar a la manifestació lúdico-festiva a la Costa dels Pins per reivindicar que "la costa de tots", ja sabíem que hi anàvem amb la batalla guanyada. El fet que el PP i els seus satèl·lits no creiessin amb el seu poder de convocatòria i, en un evident estat de nerviosisme, haguessin de moure els poderosos tentacles per així, a cop de talonari i amb totes les despeses pagades, dur la gent d’alguns indrets de l’Estat Espanyol, demostra unes quantes coses que ens donen la raó als qui ja fa anys que ens movilitzam, no només per exigir el compliment de la llei de costes, sino també en defensa d’aquestes Illes que dia rere dia sofreixen les agressions, precisament dels que dissabte eren a la manifestació del davant.

Des d’Entesa per Mallorca volem fer unes quantes consideracions que, dins la valoració positiva de la manifestació, extreim del que el dissabte i els dies anteriors hem percebut en els moviments del PP i el seu entorn:

*Als anys 60 varem començar a sofrir la urbanització salvatge de la costa, el que més tard es va coneixer com a "Balearització". Avui, i la manifestació del PP de dissabte ho demostra, aquestes Illes sofreixen una "Valencianització" que ja no només afecta la construcció indiscriminada, afecta tot l’entramat financer, empresarial i educatiu.

*Volem ressaltar l’escàs poder de convocatòria del PP a Mallorca que ha de recórrer als seus amics valencians i d’altres per poder contrarestar la movilització mallorquina.

*També hem de destacar el fracàs dels intents que per part de la plataforma "basta ya", promoguda per El Mundo i el PP, de dimonitzar els mallorquins volent-nos mostrar com a batasunos violents. La tranquil·litat i l’ambient festiu de dissabte tira per terra totes les seves teories.

*Hem de denunciar l’ús partidista de instal·lacions municipals de Son Servera per a finalitats particulars.

Per tant, la plataforma Entesa per Mallorca considera que la manifestació en contra de la privatització de la costa i dels privilegis d’en Pedro.J. va ser un èxit, tant en la participació com en els objectius. Valoram molt positivament la gran quantitat de ciutadans amb sensibilitats diferents que coincideixen en la seva estima per Mallorca. Lamentam l’ambigüetat i les incongruències del PSOE i l’extrema timidesa dels companys d’UM i, naturalment, la seva poc decidida aposta en la defensa de Mallorca i els mallorquins. Continuarem treballant per que des dels nostres ajuntaments evitem el procés de valencianització del que abans parlàvem, així com en la defensa no tan sols de qualsevol tros de costa d’aquesta illa, sinó també dels camins i tots els bens que són d’ús públic i que són restringits. Manifestam que el sector turístic, del qual tots en som partíceps i benefiaciaris, no necessita de personatges que amb la seva prepotència i a través del xantatge, exercit des del seu imperi mediàtic, trastoquen la tranquil·litat i el bon saber de la gent de Son Servera, el Llevant i Mallorca. Posam de manifest que sempre que s’hagi de defensar Mallorca, nosaltres hi serem per defensar els seus interessos i el benestar dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta illa.