14 de novembre, 2008

ENTESA PER PALMA RECLAMA QUE "SES CENT CASES" SIGUIN DECLARADES BIC
Els nacionalistes reivindiquem que es dugui una política de protecció del nostre patrimoni valenta i decidida


Entesa per Palma reclama que el conjunt urbanístic denominat "Ses Cent Cases" ubicat a Son Coc, vora la Plaça de Pere Garau, sigui declarat BIC. Es tracta d'una aconseguida i senzilla mostra del desenvolupament de l'eixample de Palma de la segona meitat del segle XX, que presenta una tipologia popular homogènia i ben definida.

Reivindiquem que es dugui una política de protecció del nostre patrimoni valenta i decidida, que vagi més enllà del centre antic. Que molts edificis de la ciutat necessiten d’un tracte preferent i diferenciat per part del consistori.

Pensam que amb aquesta figura es augmentarà el valor del conjunt alhora que es dotarà de caràcter i personalitat a la populosa barriada de Son Coc-Pere Garau. Ara que s’està redactant un pla de rehabilitació integral de la barriada de Pere Garau, és el moment de la seva protecció ja que el conjunt es conserva bastant bé i no ha arribat encara l'especulació. Entesa per Palma considera amb això que els BICs no sols han d'esser pels edificis i zones benestants, sinó que han d’anar molt més enllà.