07 de maig, 2007

Manifest eleccions municipals 2007

Mallorca és una terra d’oportunitats, un país en el qual tots hi tenim una gran responsabilitat per construir un futur millor i gestionar un present que garanteixi unes condicions òptimes de benestar per a tothom. Per això, els homes i dones d’Entesa per Mallorca basam tota la nostra proposta municipal en la idea d’avançar "fent poble" perquè creiem que els moments actuals exigeixen, d’una banda, reforçar els vincles d’identitat entre els ciutadans i entendre’ls com un gran actiu social en un món globalitzat i, de l’altra, recuperar el sentit del poble com a espai de relació entre tots els seus membres.

Les persones trobam en la comunitat l’espai adequat per desenvolupar-nos, interrelacionar-nos i progressar, però també per nodrir-nos col·lectivament d’identitat com a país. Per això l’ideari d'Entesa, compromès amb Mallorca i amb la seva gent, aposta per reforçar els lligams identitaris de la nostra societat perquè tothom pugui créixer, millorar i fer-se un lloc dins del seu poble o ciutat.

La vertadera llibertat individual s’ha de practicar en el si de la comunitat. Aquesta perspectiva és la que permet el reconeixement tant de la llibertat individual com de la dimensió social de les persones.

Per tot això, la nostra proposta pels municipis mallorquins té un objectiu fonamental: fer poble. Fent poble aconseguirem que els nostres municipis siguin espais de convivència i de benestar, espais segurs, de progrés i de cohesió social. Significa apostar pel desenvolupament sostenible, per la innovació, per la dinamització econòmica i social, per unes infraestructures que ens generin qualitat de vida i una cultura que enriqueixi el nostre municipi. Significa implicar la ciutadania en els afers col·lectius i, en definitiva, treballar des dels ajuntaments amb el conjunt de la societat perquè es reforci el nostre sentit d’identitat com a poble. Ara cal apostar clarament per fer possibles nous governs municipals a partir de cada identitat local, a partir del sentit de pertinença.

Volem construir una Mallorca millor, en positiu. La nostra política no pot ser la de l’oposició per sistema, sinó la de la bona gestió, honesta i transparent, que dóna als ciutadans qualitat de vida. Una política que es basa en el creixement i la competitivitat econòmica, que posa l’accent en l’atenció i el benestar. Una política que creu que els nostres ciutadans han de tenir la millor formació i capacitat laboral per generar i garantir ocupació de qualitat i estable. Una política que vol que es duguin a terme totes les infraestructures necessàries a una societat moderna i amb criteris mediambientals sostenibles. Una política que creu en la llibertat i la igualtat d’oportunitats dels individus, i en l’exercici real dels seus drets sense cap tipus de discriminació, amb una especial cura dels sectors més desvalguts. Una política de ferm compromís amb la nostra llengua i cultura, obertes a una societat cada cop més globalitzada i plural, però exponents d’una identitat nacional pròpia. Una política que pren el ciutadà com a referent en el seu àmbit territorial i que per tant té una forta vocació municipalista.

Aquest és el nostre projecte pel municipalisme mallorquí. Fer que els nostres ajuntaments siguin capaços de donar resposta als problemes quotidians tot vetllant perquè els seus habitants s’hi sentin identificats. Perquè a Entesa per Mallorca estam fermament convençuts que fent poble reforçarem el progrés de Mallorca com a país.