14 de novembre, 2008

ENTESA SATISFETA PERQUÈ LA COMISSIÓ D’URBANISME DEL CONSELL HA DESCARTAT LA CONSTRUCCIÓ DEL GOLF DE SON BACO
Des d’Entesa pensen que “Campos és un poble que ofereix, a tota Mallorca, uns grans espais naturals com són Es Trenc i es Salobrar, però que aquest fet no es valora com tocaria des del Govern i el Consell”

Des d’Entesa defensen que era del tot errònia la intenció de l’antic consistori de Campos de fer un camp de golf, amb el corresponent Hotel i apartament, a la finca de Son Baco. Per Entesa per Mallorca la creació de més camps de golf i més places hoteleres en sòl rústic eren un exemple del que no haurien de ser les polítiques de desenvolupament econòmic de la nostra illa, per tant celebren la decisió del Consell, tot i estar a l’espera de com evolucionaran les al·legacions.

De tota manera des d’Entesa es vol fer notar que Mallorca té un deute molt important amb Campos. Campos és un poble que ha fet un esforç molt gran per preservar el seu litoral, un litoral que encapçalat per Es Trenc, però també per Sa Ràpita, ses Covetes, Es Salobrar i Es Coto, ofereix una de les principals postals de l’Illa, i un conjunt de platges que cada anys són visitades per multitud de turistes, que resideixen a altres nuclis turístics. Campos, des de fa molts anys, ha de fer front a importants despeses pel manteniment de les platges, per la gestió del trànsit a tot el nucli, dels fems que es generen, un munt de feines de les que se’n beneficia tota l’illa però que no n’assumeix els costs. Biel Huguet ha afegit que “volem que Mallorca reconegui l’esforç que ha fet el municipi de Campos per protegir el territori”. Ara és el moment de potenciar un nou sistema econòmic per Campos; fins a la dècada passada encara es fonamentava en l’agricultura i la ramaderia, i això ja no és sostenible “cal desenvolupar un nou model de creixement que no sigui el del consum de territori, i les principals institucions de l’Illa han d’implicar-s’hi i actuar amb la coherència que fa massa anys que no mostren”.