30 de setembre, 2008

ENTESA CONDEMNA EL BOICOT PROMOGUT PER ASOCOLOMBIA ALS PRODUCTES ETIQUETATS EN CATALÀ.
Els nacionalistes reiteren que “no consentiran més atacs contra el nostre país, la nostra llengua i la gent que la parla”

Entesa per Mallorca condemna enèrgicament la crida que fa l’associació Asocolombia a boicotejar productes etiquetats en català. Aquesta associació va distribuir un comunicat a través de la xarxa on convidava a no comprar productes etiquetats en la llengua pròpia de les Illes Balears.

Des d’Entesa es convida al president d’Asocolombia, José William Vega García a reflexionar si el boicot als productes etiquetats en la llengua pròpia de les Balears és la millor manera de demostrar voluntat d’integració del col·lectiu que ell representa com a president d’Asocolombia. Una integració que és més que necessària per poder formar part amb plenitud de la nostra societat.

Entesa també condemna les desqualificacions que fa aquesta associació titllant de xenòfob un partit democràticament elegit a les institucions de les Balears pel fet de ser nacionalista. Alhora els dirigents d’Entesa manifesten que “el nacionalisme és una oferta clara, una defensa de la riquesa cultural, lingüística, històrica, pròpia sense exclusions, integradora i de convivència”.

Des d’Entesa per Mallorca es deixa ben clar que les opinions d’Asocolombia i la bel·ligerància en contra del català del seu president no són, afortunadament, representatives de tot el col·lectiu immigrant. Alhora reitera que no consentirà més atacs contra el nostre país, la nostra llengua i la gent que la parla.

Entesa per Mallorca pensa que la llengua catalana ha de ser una eina i una oportunitat més d’integració de tots els nouvinguts i remarca que la integració dels immigrants és una tasca que ha d’implicar tota la societat.