16 de novembre, 2007

ENTESA PER MALLORCA ES MANIFESTA PER LA PROTECCIÓ DE SON BOSC
Entesa demana fermesa i que no es permetin actuacions que van en contra del territori, el paisatge i la llei actual.

La zona de Son Bosc –al costat del Parc Natural de S’Albufera, en el terme municipal de Muro– acull una gran varietat d’animals invertebrats, plantes (entre les quals en destaquen les orquídies) i moltes espècies d’ocells, que converteixen a aquest lloc amb un dels punts amb major índex de biodiversidad de tota Mallorca. Algunes d’aquestes espècies es troben protegides per la legislació vigent.

Un estudi científic internacional destaca la raresa i peculiaritat d’aquest hàbitat, no tant sols a nivell balear, sinó a nivell europeu. A l’hora que alerta de les greus conseqüències mediambientals que pot suposar la construcció d’un camp de golf a Son Bosc. Si es dugués a terme aquest projecte suposaria alterar el seu fràgil equilibri ecològic.

S’ha de recordar que la zona de Son Bosc, pels seus importants valors naturals, va ser incorporada al Parc Natural de s’Albufera l’any 2003. En arribar Jaume Matas al Govern, va desprotegir la zona fent tornar enrere l’expedient de protecció al·legant defectes al procediment de tramitació. Aquest expedient encara roman "congelat". Aprofitant aquest fet la promotora del camp de golf ha presentat, recentment, la petició de llicència d’activitats davant l’Ajuntament de Muro.

Entesa per Mallorca vol recordar que en la legislatura passada l’Ajuntament de Muro en Ple es va manifestar a favor de la protecció de Son Bosc. Per tant, des d’Entesa s’assegura que "els seus regidors treballaran per paralitzar o denegar la citada llicència, ja que el projecte de golf contradiu diversos aspectes de la legislació ambiental i urbanística vigent".

Entesa per Mallorca fa una crida al Govern de les Illes Balears, i concretament a la Conselleria de Medi Ambient, que resolgui d’una manera definitiva l’expedient d’incorporació de Son Bosc al Parc Natural de S’Albufera esmenant els suposats defectes de procediment. Alhora, Entesa per Mallorca considera urgent realitzar una revisió i actualització a les circumstàncies ambientals, territorials i socioeconòmiques actuals de la llei 12/1998 de camps de golf.

Amb això, Entesa mante la seva aposta per un turisme de qualitat i que respecti l’equilibri ambiental, per aquesta raó, demana fermesa en aquest sentit a les institucions i que no es permetin actuacions que, no només van en contra del territori i el paisatge, si no que a més vulneren la llei actual.