06 de novembre, 2007

ENTESA CONSIDERA MOLT INSUFICIENT EL COMPROMÍS LINGÜÍSTIC DEL GOVERN D’ANTICH

Segons els nacionalistes "Davant els greus problemes per a la integració dels immigrants és més necessari que mai promocionar el català"


Entesa per Mallorca considera greu la poca sensibilitat envers la llengua catalana que està demostrant el govern Antich. El fet que tant el portaveu del PSOE, com la portaveu del Govern no usin mai en públic la llengua catalana ja anticipa quina és l’actitud que tenen en matèria lingüística. Entesa considera que, si bé cadascú parla en privat com vol, quan parla en nom d’un govern que té com a llengua pròpia la catalana, ha de ser en aquesta amb la que s’ha d’expressar ja que és la que més suport necessita.

La gota que fa vessar el tassó és la disminució del pressupost de Política Lingüística, quan totes les conselleries han augmentat el pressupost. A tot això, el silenci connivent del Bloc és preocupant. L’actitud del govern en matèria lingüística és poc eficient i moltes vegades frega la demagogia. Davant els greus problemes per a la integració dels immigrants és més necessari que mai promocionar el català i el Govern no mostra el lideratge que la nostra llengua actualment li demanda.

Per tot això, Entesa demana que "es redreci aquesta política, i que es potenciï, ara més que mai, la llengua pròpia de les Illes Balears" i afegeix que "el govern ha de ser valent i eficaç amb temes com la llengua i la identitat del pais".