02 de novembre, 2007

ENTESA INSTA LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA A RESOLDRE ELS GREUS PROBLEMES QUE PATEIXEN ELS PAGESOS

Segons els nacionalistes "s’ha de superar aquesta situació amb diàleg i iniciatives efectives"
Entesa per Mallorca mostra la seva preocupació davant les queixes reiterades de tots els sindicats de pagesos per una Conselleria d’agricultura que no dóna està donant resposta als problemes existents; per això reclama més iniciativa i més diàleg davant el que consideren una greu crisi del sector. Segons Entesa no sorpren que Asaja tengui els tractors preparats per embossar els carrers de Palma, ja que els de Biel Company no perden el temps i tot just el PP perd el govern, ja comencen a preparar la seva maquinària per tal d’obstaculitzar i a poder ser desestabilitzar el govern de centre-esquerra. Però és realment preocupant quan els altres sindicats (Unió de pagesos i AIA) també mostren un important malestar pel tracte de la conselleria.

Els nacionalistes afegeixen que el llistat de problemes que ens exposa el sector agrari és massa gran: baixos preus per a la venda del seus productes; alts preus per a la compra del menjar per a bestiar i gasoil; dificultat per introduir els seus productes i les marques de qualitat dins els circuits comercials; problemes derivats de la tempesta de dia 4 octubre i l’inexplicable retard en l’aplicació del Pla de desenvolupament rural són problemes que d’una manera o l’altra ens afecten a tots els ciutadans del país.

Per això des d’Entesa es veu "amb preocupació la greu crisi que està passant el sector agrari" però encara es veu amb més preocupació "la manca d’iniciativa, de decisió i de capacitat diàleg que està mostrant la conselleria d’agricultura".

Per això, s’insta la conselleria a que "mitjançant el treball i el diàleg es facin passes per intentar solucionar el més prest possible cada un dels greus problemes que pateix la pagesia, un sector estratègic del nostre país" i afegeixen que no es pot permetre que "els dos sindicats majoritaris (ASAJA i UP) surtin al carrer" ja que segons els nacionalistes "seria un fracàs dels gestors de la conselleria i, per tant, també d’un govern que no ens pot decebre".