24 de setembre, 2007

ENTESA ES MANIFESTA SENSIBLE I PREOCUPADA AMB EL CONFLICTE DEL NOU HOSPITAL DE REFERÈNCIA

Segons els nacionalistes "no s’ha de contraposar conservació d’espais naturals amb dotar a Mallorca d’uns serveis sanitaris de qualitat"
Davant la polèmica sorgida arrel de la construcció del nou hospital de referència Entesa manifesta que en cap moment s’ha de parlar del futur "Son Espases" vist que, ni Entesa per Mallorca ni els partits que es presentaren a les eleccions, excepte el PP, consideraven encertada la ubicació de l’hospital a aquest indret on s’ha començat a construir. Els partits que conformen el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca han d’actuar amb coherència, tant amb ells mateixos com amb tots els ciutadans que hi han confiat.

Entesa per Mallorca continua pensant que l’alternativa de fer l’hospital al solar on està ara (reforma de Son Dureta), era una bona opció l’any 2003, quan hi havia consens i probablement ara es trobaria en una fase molt avançada. L’únic culpable de que no es prengués aquesta opció va ser el PP. En aquests moments no és una opció viable donades les sensibilitats oposades de treballadors, usuaris, formacions sindicals i polítiques.

Hem de ser coherents, lleials i valents a l’hora de defensar i dur endavant les propostes per avançar cap a una societat respectuosa amb la nostra història, els nostres costums i l’entorn patrimonial, sense que això, en cap moment, vagi en perjudici dels usuaris. Per tot això, Entesa es mostra contraria a continuar amb el model iniciat pel PP que ens duria a la irreversibilitat en la preservació d’ una identitat territorial i patrimonial pròpia.

Així doncs, Entesa proposa, encara que suposi assumir certs costos econòmics, canviar el lloc on s’ha de construir el nou hospital, a espais ben comunicats i ja urbanitzats per reduir el consum de territori. És una aposta de futur pel camí d’una Mallorca equilibrada i capaç de donar uns serveis de qualitat als ciutadans. En aquest sentit, existeixen bones opcions com el que recentment s’està debatent (entre Son Hugo i l’Hipòdrom), el CIR General Asensio o també devora Son Llàtzer. Els costos econòmics ja són coneguts per altres canvis d’inversió patrimonial, com per exemple el parc de les estacions, la diferència d’una i altra actuació són les raons del canvi i en aquest cas, el del nou hospital són d’ètica política.

Finalment Entesa opina que s’han de prendre decisions àgils, i sense por amb l’objectiu de començar quan abans millor aquesta urgent i necessària infrastructura hospitalària, que ja du 5 anys de retard, i que no ha de contraposar conservació d’espais naturals amb dotar a Mallorca d’uns serveis sanitaris de qualitat.