24 d’octubre, 2007

ENTESA MANIFESTA QUE LA CONSTRUCCIÓ NO ÉS LA MILLOR MANERA D'ATURAR LA DESACCELERACIÓ ECONÒMICA

Els nacionalistes aposten per reforçar sectors econòmics estratègics, la diversificació, la desestacionalització turística i el creixement sostenible i de qualitat

Entesa vol advertir el president Antich que més construcció no és la millor via per aturar la desacceleració econòmica. En aquest sentit, aposta per reforçar sectors econòmics estratègics, per la diversificació, la desestacionalització turística, i en definitiva, pel creixement sostenible i de qualitat; per no seguir creant llocs de feina precaris.

Segons el partit nacionalista "el problema de la vivenda no passa per un augment de l'oferta, sinó per una moderació dels preus de venda". Per això, sí que fa costat a un Pla de Vivenda equitatiu per facilitar l'accés a la vivenda de les persones amb manco recursos, alhora que demana que les vivendes de protecció oficial estiguin ben repartides a tot el territori i que no es concentrin a punts determinats.

Entesa també considera que l'obra pública ha d'anar en harmonia amb l'obra privada per no provocar puntes de saturació del mercat laboral. Per això, des d’Entesa es recomana no fer el que féu el govern Matas, que va endeutar el Govern fent obra pública -alguna poc urgent- al mateix temps que augmentava l'obra privada.

Entesa també fa costat a un augment del salari mínim interprofessional perquè, "d'ençà de l'entrada en vigor de l'euro, els treballadors han anat perdent poder adquisitiu". I adverteix Rajoy que "el salari no és la principal causa d'inflació en aquest Estat perquè, de ser així, els preus de consum haurien davallat".