16 d’octubre, 2007


ENTESA PRESENTA LA PONÈNCIA D’ESTRATÈGIA POLÍTICA


Segons Huguet, des d’Entesa "promourem una coalició nacionalista per a les properes eleccions generals"


Entesa per Mallorca ha presentat la ponència d’estratègia politica que es debatrà el seu segon Congrés que es celebrarà el proper dissabte dia 20 d’octubre al claustre de Sant Domingo d’Inca a partir de les 16.30 h. Aquest serà el segon congrés de la formació nacionalista que tendrà com a lema "Amb Mallorca, amb Entesa". En la ponència s’hi debatrà la línia d’estratègia política d’Entesa per Mallorca.


Francesc Garcias, secretari d’organització i ponent, ha exposat quines són les principals linies de la ponència d’estratègia politica, segons Garcias "la ponència s’estructura en cinc punts, un de definició del projecte politic i ideòlogic d’Entesa, un segon de referència historica i perspectiva actual del mallorquinisme polític, un tercer d’estructuració municipalista i relacions amb els partits municipals independents, un quart que estableix el perfil d’Entesa en els diversos governs en que participa en la gestió i un darrer en el que es determinen les possibilitats i l’estratègia per promoure una coalició nacionalista per a les properes eleccions generals". Garcies ha afegit que "Entesa, des la humiltat de ser un partit jove però creixent, assumint el repte i les dificultats que això suposa, volem plantejar amb claretat les possibilitats reals que té el nacionalisme mallorquí per a obtenir un espai polític propi a l’Estat".


Gabriel Huguet, President d’Entesa ha declarat que "plantejam la consolidació d’Entesa com a projecte polític i una adaptació de l’estructura del partit a la seva realitat actual", i ha afegit que "la coalició ha de ser el més ample possible, i a partir de la setmana que va ja iniciarem un primer contacte amb les diferents forces nacionalistes". El President dels nacionalistes també ha anunciat que Barbara Bujosa i Maria Costa, destacades polítiques del nacionalisme mallorquí, formaran part de la Comissió Executiva que sortirà elegida al congrés, igualment com l’ex-batle d’Artà Monserrat Santandreu, que assumirà la vicepresidència.


Finalment, Jaume Sansó ha declarat que "el congrés d’Entesa és sobirà i serà qui definirà l’estratègia exacte a seguir en l’impuls d’aquesta coalició nacionalista" que segons el secretari general "ha de tenir com a prioritat la defensa dels interesos dels ciutadans del nostre pais".