19 de novembre, 2008

ENTESA DEMANA LA GESTIÓ AEROPORTUÀRIA PER A LES BALEARS.
Segons els nacionalistes “Son sant Joan, amb un trànsit superior a moltes grans ciutats europees, hauria d’oferir més i millors serveis”

Segons Entesa per Mallorca, “l’estat espanyol és l’únic de la UE de certa extensió on els aeroports es gestionen de forma centralitzada i integral”. Per això, les Balears han de ser ambicioses i demanar la gestió dels seus aeroports.

Aquesta política aeroportuària ha fet que per exemple, Son sant Joan, amb un trànsit superior a moltes grans ciutats europees, vegi com aquests altres aeroports, amb menor trànsit, ofereixen més i millors serveis que l’aeroport mallorquí.

Els nacionalistes demanen que “els aeroports illencs siguin gestionats individualitzadament i que es financïin amb els ingressos dels usuaris, les taxes que paguen les companyies i la participació pública i privada”.

Segons Entesa, la cogestió aeroportuària que de moment només tendran Barajas i el Prat a la llarga és més del mateix i no soluciona cap problema ja que AENA es reserva ser majoritari en cada nova societat gestora. A part de l’anteriorment exposat, Entesa tem que AENA pretengui recuperar ingressos que pugui perdre al Prat i Barajas a Son Sant Joan.