15 de setembre, 2008

ENTESA MANIFESTA LA SEVA DISCONFORMITAT AMB LA DECISIÓ DEL TC RESPECTE EL PLA IBARRETXE
Els nacionalistes consideren desafortunades manifestacions les paraules de De la Vega dient que “un referèndum provoca divisió i confrontació”


Entesa per Mallorca vol alçar la veu en contra de les darreres decisions del Tribunal Constitucional, i en especial respecte de la contrarietat al Pla Ibarretxe. Segons els nacionalistes aquest és un organisme on els seus membres només obeeixen les directrius polítiques dels partits majoritaris espanyols, PSOE, PP, que els han col·locat a les cadires. Segons Entesa “no ens ha vingut de nou que el TC hagi rebutjat la proposta de consulta popular del Govern Basc, de fet, tots els mitjans, partits polítics i el mateix Govern espanyol ja ho havien anunciat als quatre vents: el pla Ibarretxe no prosperaria”. I així ha estat.

Des d’Entesa per Mallorca pensam que s’han prioritzat i tengut més en compte les raons polítiques a les jurídiques i la raó d’estat a la raó democràtica. Els drets humans, a través del seu Conveni Europeu han d’estar per damunt el dret constitucional de qualsevol país i això ho han de saber les senyories constitucionalistes espanyoles, així com també la Vicepresidenta Fernández de la Vega que s’omple la boca de democràcia i grans paraules que ella mateixa redueix a la més mínima expressió.

El Govern espanyol, per mitjà de la seva portaveu, pretén donar lliçons de democràcia i pluralitat amb prohibicions antidemocràtiques, legalment dubtoses i èticament reprovables. Els nacionalistes manifesten el seu malestar davant les darreres manifestacions del Govern Zapatero, dient que “un referèndum provoca divisió i confrontació”, segons els nacionalistes “sembla increïble que ho hagi dit la Vicepresidenta d’un país que es vol fer respectar”.

Des d’Entesa es mostren contraris a aquestes tesis i per suposat amb les del Tribunal Constitucional, per això animam al Govern Basc, al seu president Ibarretxe i a tota la societat basca a que continuïn lluitant pels seus drets, en aquest cas elementals, davant els organismes internacionals.