21 de novembre, 2008

ENTESA DEMANA LA REDUCCIÓ DE CÀRRECS PÚBLICS I LA INTRODUCCIÓ DE PERSONAL DIRECTIU A L’ADMINISTRACIÓ PER SER MÉS EFICIENTS EN TEMPS DE CRISI
La formació proposa revisar l’organigrama heretat del PP, eliminar les duplicitats de càrrecs i que es desenvolupi el nou Estatut de l’Empleat Públic

El president d’Entesa per Mallorca, Biel Huguet, ha presentat avui en roda de premsa un conjunt de propostes perque el model de gestió del Govern balear sigui més eficient i eficaç. Unes pautes que tenen com a eix bàsic que l’Administració Pública es converteixi per a tots en mirall d’actuació d’excel·lència i professionalitat en l’actual context de crisi econòmica.

En aquest sentit, Biel Huguet ha parlat en primer terme, d’acord amb els principis d’eficàcia, coordinació i descentralització, de la necessitat d’accelerar el traspàs de competències pendents als consells insulars (turisme,activitats classificades, agricultura i pesca i joventut) per no gravar més la duplicitat de càrrecs i serveis que s’està oferint actualment, i iniciar així un nou camí cap a l’eficiència dels ens públics balears.

El president de la formació d’altra banda, també ha recalcat que cal planificar una disminució del nombre de direccions generals i insulars existents, a més de fer una implantació progressiva del personal professional, previst a l'article 12 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic. D'aquesta manera, segons Huguet “s'introdueixen persones expertes que es sotmeten a criteris d'eficiència, responsabilitat i control de resultats” i s'inicia d’una vegada “la modernització de l'Administració Pública a les Illes tal com des de fa anys ja fan alguns dels països més avançats d'Europa.”

Conscients a més, de la importància d’internet i les oportunitats que obren les noves tecnologies, Entesa per Mallorca ha recordat al Govern balear que s'ha de començar a pensar en “serveis a la ciutadania que siguin substituïbles per portals digitals d'atenció al ciutadà” possibilitant així un “important estavi de recursos tècnics i personals, molt sovint duplicats en cadascuna de les Illes.”

Per últim, el president d’Entesa ha posat de relleu la duplicitat actual de serveis públics, duits a terme pels diferents organismes públics, i n’ha demant una reorganització adequada pensant en l’eficàcia i la coordinació de les institucions existents. Alguns dels casos més flagrants anomentas han estat:

- Emergències: en determinats casos hi poden arribar a intervenir Bombers de Palma, de Mallorca, Ibanat (forestals), Guàrdia Civil, DG Emergències. Entesa creu que seria més efiicient que es creï l’Agència de Gestió d’Emergències que aglutini aquest servei i elimini duplicitats.

- Cultura: la contradicció de la tasca que exerceix el Consell de Mallorca i la duita a terme pel Govern a través de la Direcció General de Projecció Extèrior i d’organismes com l’Institut d'Estudis Baleàrics, el COFUC o l’Institut Ramon Llull.


- Medi Ambient: Les competències de caça s’han transferit al Consell de Mallorca i aquest ha crescut amb una nova direcció insular. La Conselleria de Medi Ambient per la seva banda, continua amb les mateixes 6 Direccions Generals front les 4 que ja existien en la passada legislatura.

- Obres Públiques: La direcció general d’Obres Públiques podria ser absorbida pel Consell de Mallorca, que actualment ja és qui s’encarrega, entre altres tasques, de les carreteres.


Amb tot, el president d’Entesa per Mallorca, Biel Huguet, ha asssegurat que en temps de crisi l'Administració balear ha de ser capdavantera en la implantació de polítiques que incrementin la taxa d'ocupació i que incentivin l'obra pública, però també ha de ser “un model de bones pràctiques en gestió eficient i professionalitzada”. Els principals punts ara per ara pendents i que Entesa considera essencials tractar per canviar la situació són en síntesis, segons el seu president, “la reducció gradual d’alts càrrecs en l’àmbit del Govern i Consells insulars i que s’incorpori de manera progeressiva la figura del personal directiu”.