21 de novembre, 2008

ENTESA APLAUDEIX LA INICIATIVA DE CREAR L’ASSOCIACIÓ D’AMICS DELS CLOSOS DE CAN GAIÀ
Els nacionalistes reclamen un suport efectiu als arqueòlegs, investigadors, col·laboradors i voluntaris en la seva tasca d’investigació i rescat del patrimoni

Entesa per Mallorca es mostra satisfeta i dóna tot el seu suport a aquesta iniciativa que ha de suposar un punt d’inflexió per a la conservació, difusió i posada en valor del patrimoni arqueològic del jaciment prehistòric dels Closos de Can Gaià, així com la resta de patrimoni històric i cultural de Felanitx.

Entesa per Mallorca reclama a les institucions Insulars i del Govern una acció clara i decidida per a la protecció d’aquest jaciment i de tot el patrimoni històric de les Illes. Malauradament són massa els exemples de mala gestió, deixadesa o oblit d’aquest, molt sovint vulnerable, patrimoni. També reclama un suport efectiu als arqueòlegs investigadors, col·laboradors i voluntaris en la seva tasca d’investigació i rescat d’un llegat clau per explicar com era el nostre passat.

A l’hora, demana una important reestructuració del Museu de Mallorca. incloent la existència de seccions o delegacions especialitzades situades fora del actual edifici. Lligat, com no podia ser d’una altra manera, a una dotació econòmica suficient per poder afrontar aquesta demanda. El Museu sempre ha estat el gran oblidat als pressuposts de la CAIB.

Entesa per Mallorca entén que és imprescindible aquesta reestructuració si es té la intenció de donar un vertader impuls al coneixement i difusió del seu fons museístic: El Museu de Mallorca, ha de convertir-se en un referent, un museu capdavanter pel que fa a la estructura, interacció amb els visitants i a la interpretació del nostre patrimoni historicoartístic.