09 de desembre, 2008

ENTESA CONSIDERA MOLT GREU EL DARRER CAS DE CORRUPCIÓ QUE AFECTA A LA GUARDIA CIVIL DE LES ILLES
Els nacionalistes reclamen al delegat del Govern, Ramon Socias, que estableixin els mecanismes necessaris perquè “aquestes coses no tornin a passar”

Davant el procés judicial iniciat avui contra els exidirigents de la Guàrdia Civil a les Balears per pressumpte falsificació de factures, Entesa per Mallorca vol mostrar el seu rebuig més enèrgic contra un nou episodi de corrupció, que de confirmar-se, seria d’especial gravetat a l’afectar a un organisme de l’Administració Pública com és el cos de la Guàrdia Civil.

Des d’Entesa per Mallorca, que sempre ha reivindicat que una altra manera de fer les coses i entendre la política és possible, pensam que el servei públic és un deure irrenunciable i confondre l’interès general amb el particular no és pot acceptar. Alhora que recordam la necessitat de reobrir un debat per una Adminsitració pública més eficient i moderna, sent la Guàrdia Civil un dels exemples més significatius d’aquesta assignatura pendent.

Per això, demanam també al delegat del govern a les Illes, Ramon Socías, que es “posi les piles” i que lluny de mirar al passat i entrar en debats estèrils, contribuexi a aquesta tasca de renovació del cos de la Guàrdia Civil per caminar cap a l’eficiència i l’eficàcia de les nostra administració. Més fets i no tantes paraules, per acabar amb casos com aquest que a més, dilapiden la trajectòria i l’honor d’aquells polícies que cada dia són exemple de servei a la ciutadania.

Amb tot, Entesa per Mallorca es mostra respectuosa amb el procés judicial iniciat avui contra els exdirigents de la Comandància de la Guàrdia Civil de les Illes i anima a la Fiscalia Anticorrupció balear a què actuiï amb rigor i contundència per aclarir els fets i conèixer quant abans millor el seu abast.