02 de desembre, 2008

ENTESA DEMANA CONSENS I RESPONSABILITAT A TOTS ELS PARTITS PER LA CREACIÓ DE L’AGÈNCIA DE CONTROL URBANÍSTIC
Segons els nacionalistes, “es tracta d’un organisme del tot necessari per posar fi al desordre urbanístic que pateix la illa de Mallorca”

Entesa per Mallorca demana a tots els partits polítics que deixin de banda estratègies partidistes, recels i qualsevol tipus de tensions a l’hora de treballar per la creació de l’Agència de Control Urbanístic i facin un exercici de consens i responsabilitat perquè aquest organisme sigui una realitat i tingui plenes garanties de funcionament a partir del 2009.

Des d’Entesa, pensam que és necessària una organització supramunicipal que vetlli per la legalitat urbanística i que descarregui els municipis de tanta responsabilitat en una matèria tan sensible com és l’urbanisme. La creació d’aquest organisme és del tot necessària per posar fi al desordre urbanístic que pateix la illa de Mallorca.

És per això, que reclamam que el naixement de la futura Agència de Control Urbanístic sigui consensuat i sense tensions entre els diferents grups polítics -sobretot entre els que configuren l’actual equip de Govern-. Només així, es podrà garantir que la institució tingui la suficient força i pugi esdevenir un referent d’actuació en la matèria.

La creació de l’Agència de Control Urbanístic és una fita molt important per aquesta legislatura. Es tracta d’una eina imprescindible en vista a canviar el model d’actuació urbanístic que ha demostrat ser un gran desgavell i que ha tengut importants conseqüències negatives per a la illa de Mallorca.