31 de març, 2009

ENTESA ES SOLIDARITZA AMB LA GENT D’ALAIOR
Des d’Entesa es veu amb preocupació les declaracions del psiquiatre Lázaro i les seves teories neurolingüístiques sobre l’evolució del cervell humà.

Segons es pot extreure de les declaracions del prestigiós psiquiatre, només són les persones amb el cervell menys evolucionat les que són susceptibles de fer queixes per no ser atesos en català. El que no ens explica l’eminent psiquiatre és si no voler conèixer i utilitzar la llengua del nostre territori és fruit d’una súper evolució del cervell a la qual encara no hem estat capaços d’arribar els pobres bilingües involucionats neurològicament.

"En la meva vida professional, a la consulta que tenc a Menorca, n’he vista molta, de gent. I mai no m’he topat amb cap problema de comprensió! Ciutadellencs, maonesos... a tots els entenc! Fins i tot, els d’Alaior, cosa que és ben difícil", afirma Làzaro. Des d’entesa volem demanar als ciutadans d’Alaior que facin un esforç per rallar menorquí en lloc de nepalí quan vagin a la consulta del senyor Lázaro, no fos cosa que un dia no els entengués.

Segurament el senyor Lázaro serà un gran psiquiatre, el que no tenim contrastat és el seu grau de coneixements filològics. Pensam que deuen ser ben elevats quan se permet el luxe de qüestionar els criteris del departament de filologia catalana de la UIB.

Des d’Entesa no farem cap defensa de l’exigència de nivell de català bàsic al personal de sanitat perquè ens sembla una obvietat que un treballador públic conegui les llengües oficials del territori on treballa.