04 de març, 2009

ENTESA CONTINUA DEMANANT UNA CANDIDATURA NACIONAL UNITÀRIA PER A LES ELECCIONS EUROPEES
Entesa per Mallorca enviarà una carta a Mas i Puigcercós per demanar una candidatura unitària i que representi les nostres aspiracions com a país a Europa.

Pensam que els darrers resultats de les eleccions basques i gallegues ens demanen a tots els nacionalistes una reflexió profunda sobre les estratègies a seguir. Des d’Entesa veiem que els partits estatals són capaços d’aparcar diferències gairebé insalvables per arribar a acords que defensin els interessos de l’estat enfront de les nacionalitats.

Des d’Entesa contemplam les eleccions europees com una oportunitat de poder establir ponts entre les forces nacionalistes que serviran per fer arribar més fort la nostra veu com a país sense estat al parlament europeu.

Des d’entesa pensam que s’ha de seguir insistint en el model de candidatura conjunta com va passar a les eleccions generals. Demanam a la resta de partits nacionalistes que facin un esforç i oblidin protagonismes i pretensions de partit i pensem més en fer país i fer pedagogia entre tots els nostres electors. En el parlament europeu és imprescindible poder comptar amb una veu que sàpiga qui som, que sentim i com vivim i volem viure.

Segons els nacionalistes “una candidatura única seria una forma de poder comptar amb una veu que ens representes com a país al parlament europeu”. Segons Entesa “demanar als partits estatals que representin a Europa la realitat plurinacional és impossible ja que no ho han fet mai a l’estat espanyol”.