14 de gener, 2009

ENTESA PROPOSA LA CREACIÓ DE LA POLICIA AUTONÒMICA DE LES ILLES BALEARS
Els dirigents del partit destaquen que “la creació del nostre propi cos policial pot produir importants efectes positius”

Entesa per Mallorca ha proposat avui horabaixa en la creació de la policia autonòmica de les Illes Balears en una roda de premsa a Vilafranca, a la qual hi han participat membres de l’Executiva Nacional, els dirigents municipals del partit i dirigents dels partits municipals que donen suport a Entesa en la seva proposta.

Els nacionalistes recorden que “la reforma de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears preveu la creació i la posterior implementació de la Policia Autonòmica”. Per tant, dins la garantia del marc legal, ja és possible veure realitzat aquest compromís polític.

Segons Entesa per Mallorca “les Illes tenim un espai territorial, un model de comportament i unes problemàtiques ben definides per les quals és el lloc idoni per implementar un model de Policia ajustat a la nostra realitat”.

Aquesta necessitat pot arribar a ser un element imprescindible si volem que el nostre model econòmic –el turístic– tengui un valor afegit –el de la seguretat– que el faci atractiu i de qualitat, com no pot ser d’altre manera. La Policia Autonòmica de les Illes Balears tendrà unes expectatives de futur ben magres si els partits en el govern no hi posen l’atenció que es mereix.

Des d’Entesa creiem que la creació del nostre propi cos policial pot produir un doble efecte positiu: el de tenir una policia especialitzada en els delictes més comuns dins el nostre territori i el de posar en valor la seguretat implementada que garanteixi la qualitat turística, per tot això, Entesa presentarà a tots els ajuntaments on hi és present mocions en aquest sentit per mitjà dels seus representants municipals, com a Muro, Sóller, Santa Eugènia i Lloret; o dels partits independents que li donen suport, com els de Santa Margalida, Ses Salines, Artà, Sencelles i Son Servera, entre d’altres.