20 de desembre, 2008

ENTESA SATISFETA PER L’APROVACIÓ DELS PRESSUPOSTS ENCARA QUE LAMENTA LES DARRERES POLÈMIQUES PARTIDISTES
Els nacionalistes recalquen que “els nous comptes evidencien, una vegada més, la necessitat d’un nou, i òbviament molt millor, sistema de finançament pel país”

Entesa per Mallorca es mostra satisfeta amb el fet que el Parlament de les Illes Balears hagi aprovat els Pressuposts Generals de la Comunitat pel 2009 i demana, una vegada més, responsabilitat en uns moments en què és d’especial necessitat treballar de manera conjunta per fer front a la crisi econòmica.

Més enllà de les estratègies partidistes i dels retrets de l’oposició, celebram que els Pressuposts de la comunitat siguin generosos amb l’illa de Formentera, més concretament, que siguin justs. D’acord amb els nous comptes i les esmenes aprovades, el Consell insular de la Pitiüsa menor, dirigit per Gent per Formentera, podrà gestionar l’arribada de 2 milions d’euros més a partir de l’any vinent. Lamentam però, que la resta de institucions de les Illes, els ajuntaments per exemple, no rebin també, amb “generositat”, el que seria just.

D’altra banda, des d’Entesa també valoram positivament que el diputat Bartomeu Vicens, hagi mantengut la seva posició de donar suport al Govern en l’aprovació dels comptes de la comuntitat. Una actitud que pensam que ha de mantenir per respecte als ciutadans i per responsabilitat democràtica i de país, mentre mantingui la seva acta com a diputat en la cambra balear. A la vegada que lamentam l’ús partidista que n’ha fet el PP perquè en temps de crisi toca ser més responsable, perquè també té diputats imputats, i perquè el paper de Josep Mayans també ha tengut moltes coses reprovables.

Finalment, Entesa per Mallorca vol recalcar que amb l’actual sistema de finançament autonòmic es posa de manifest, una vegada més, l’esforç que ha de fer el país per atendre les necessitats dels seus ciutadans, i la limitació d’aquests Pressuposts en matèries com sanitat, educació i cultura, justícia o mobilitat en són un bon exemple. Des d’Entesa no deixam de reclamar al Govern una actitud ferma per defensar els interessos de les Illes en la negocació d’un nou model de finançament que el Govern de Rodríguez Zapatero a hores d’ara ja no pot endarrerir més.