18 de desembre, 2008

ENTESA ESPERA QUE “AMB L’ANY NOU ARRIBI LA IB3 QUE TOTS ENS IMAGINÀVEM FA UN ANY I MIG”
Els nacionalistes reclamen a tots els partit seny i responsabilitat de país

Davant de la situació de conflicte i incertesa en què es troba l'ens públic de ràdio i televisió autonòmiques de les illes balears (IB3), Entesa per Mallorca fa una crida a tots els agents implicats a considerar els mitjans públics un tema d'Estat, i per tant, com a pilar bàsic del país que són, allunyar-los del joc partidista.

Entesa per Mallorca considera que la ràdio i televisió públiques han de ser plurals i professionalitzades i esdevenir una eina per construir una societat més democràtica. Entesa per Mallorca insta els partits polítics que formen el Govern a resoldre d'una vegada per totes la qüestió de l'anomenat "model audiovisual" balear amb fonaments sòlids i vocació de permanència. IB3 ha de rectificar el rumb i gestionar un pressupost dimensionat d'una manera transparent. El Govern ha de fer un exercici de realisme i dotar la ràdio i televisió balears dels recursos necessaris per poder dur a terme la seva tasca.

Així mateix els gestors de l'ens públic han de mirar de compatibilitzar el creixement i la consolidació dels mitjans balears amb la recepció plena i normalitzada dels canals autonòmics catalans i valencians que les Balears reben des de fa més de dues dècades.