09 de gener, 2009

ENTESA CREU QUE EL GOVERN ESPANYOL HA DE CONCRETAR MÉS LA SEVA PROPOSTA DE FINANÇAMENT.
Els nacionalistes valoren que Zapatero reconegui que les Balears són la comunitat que necessita un millor finançament, ja que està 20 punts per sota en inversions estatals.

Entesa per Mallorca és mostra insatisfeta per la manca de concreció de la proposta de finançament del govern espanyol. Amb això, el Ministre Solbes ha dit que, si s'aprova la proposta, les comunitats tindrien més capacitat financera pròpia i menys dependència de les transferències de l'estat, però no ha concretat de quants milions es parlaria.

Segons Entesa per Mallorca, “el nou model, que quan s'aprovi, entrarà en vigor l'1 de gener amb caràcter retroactiu, parteix del sistema de finançament actual, al qual s'hi afegiran nous recursos provinents d'un nou fons de convergència però encara es fa difícil una valoració degut a la manca de dades concretes per part de Madrid”.

Entesa valora de forma positiva les declaracions del president Antich quan afirma que les Illes tindran una atenció especial ja que és la comunitat més perjudicada per l'actual sistema de finançament i, per tant, ha de ser la que més millori amb la modificació del sistema. Així i tot, els nacionalistes recorden que “encara fa falta saber en quin sentit va aquesta millora i si és satisfactòria per abastir les necessitats del país”.