04 de febrer, 2009

ENTESA DEMANA UN FRONT COMU PER SALVAR ELS CORREFOCS
Els nacionalistes també donen tot el seu suport a la manifestació convocada per aquest dissabte en defensa de la nostra festa i la nostra cultura

Entesa per Mallorca vol fer constància de la ignorància que des de l’Europa dels estats es legisla sobre les realitats nacionals sense estat i els seus trets culturals.

Una norma europea que ha de regular la fabricació de material pirotècnic s’ha convertit amb una seriosa amenaça per un fet cultural i històric del nostre país com és el foc i la pirotècnia.

Des d’Entesa demanam un front comú per salvar els correfocs i totes les vessants culturals del nostre país que tenen relació amb el foc.

L’Europa governada pels estats i no per les nacions obvia d’una manera flagrant les realitats culturals dels pobles d’Europa sense estat. Aquesta n’és una prova més.

Des d’Entesa ens fèiem la reflexió de demanar que passaria si una normativa europea prohibís les “corridas” de bous o la caça de la guineu a la Gran Bretanya. Evidentment aquestes manifestacions culturals no corren perill perquè són nacionals i no “regionals”.