18 de febrer, 2009

ENTESA SUGGEREIX AL CONSELLER MANERA QUE DEMANI ELS FONS DE FINAÇAMENT ESTATAL EN FORMA DE LOTERIA
Des d'Entesa es veu amb molta preocupació els mals auguris que arriben de Madrid pel que fa al nou sistema de finançament per als ciutadans de Balears.

La xifra de 200 milions amb la qual s’està especulant que podria arribar a percebre la nostra comunitat no assolim ni les expectatives més pessimistes. Entesa per Mallorca, amb el tema de finançament, entén que les Balears tenen tot el dret d’estar situades, com a poc, en la mitjana i no seguir com a líders destacats de la lliga de comunitats pitjor finançades. Es podria discutir perquè paguem més que la mitjana, però no que, a més, hàgim de rebre menys que la mitjana.

En una situació de crisi, qualsevol estat el que ha de fer és dinamitzar les regions econòmiques que fan de locomotora. És el que fan estats com el francès, alemany o britànic que entenen que per sortir de la crisi el que s’han de dinamitzar les regions que poden fer superar aquesta situació amb més rapidesa i estirar a la resta, perquè són les que més contribueixen a la caixa comuna.

El cas espanyol no deixa de ser paradoxal. Les Balears no és que hagin de rebre un tracte de favor, és que som la comunitat més perjudicada pel finançament. Per això des d’Entesa pensam que s’haurien d’invertir tots els fons de finançament en dècims de loteria. Amb uns milers de reintegraments i qualque premi pensam que podríem arribar a la humil xifra de 400 milions. Aquesta era la pretensió més baixa que esperàvem percebre. Ni el mínim dels mínims sembla que ens oferiran. Això és el tracte que rebem de Madrid, governi el PP o el PSOE. Encara recordam les promeses de Zapatero al míting electoral al Palma Arena, no fa ni un any, prometent que arreglaria la injustícia històrica del finançament. Ja veiem com ho fa...