12 de març, 2009

ENTESA DEMANA LA RECEPCIÓ DE TOTES LES CADENES DE TELEVISIÓ DEL MARC LINGÜÍSTIC CATALÀ.

Entesa es fa ressò de la campanya engegada per la xarxa de consumidors amb llengua i remetrà una carta al ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme de l’estat espanyol per demanar que prengui cartes en aquest tema.


L’arribada de la televisió digital terrestre ( TDT ) permetrà la recepció de més canals de televisió. Curiosament, l'arribada d'aquesta tècnica en lloc de proporcionar que les principals televisions en català es vegin a tot el territori lingüístic farà que cada cop quedin més empetitides i sense possibilitat d'anar més lluny de l'àmbit autonòmic o local. Entesa entén que davant d'aquest nou marc audiovisual cal fer un nou replantejament del món audiovisual. Necessitam un espai televisiu propi en català perquè la llengua ha d’estar per damunt de territoris autonòmics i estatals.

Des d’entesa entenem la llengua com un espai comú i d’integració. Si no volem ser un poble amb una llengua residual,necessitam que el català tengui també la cabuda que li pertoca en el món de la comunicació.
És per això que XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA engega aquesta campanya, i entesa s’hi adhereix tot esperant la col·laboració de la societat civil.

Entesa enviarà i també vol demanar que la gent que pensa que la nostra llengua, ha de gaudir d’un espai de comunicació propi que també remeti una carta al ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya.

Hem de demanar que la llengua catalana no sigui una qüestió només de les autonomies, sinó sobretot de l'Estat que fins ara se n’ha inhibit.

Per això, segons entesa, l' Estat ha de posar en marxa i tutelar un múltiplex de televisió amb quatre canals en català que cobreixi tota l'àrea lingüística del català dins de l' Estat. Aquest múltiplex estaria format per TV3, IB3, Canal 9 i un quart canal amb la programació en català dels centres de TVE en aquestes comunitats i amb els programes en català que en el futur faci la Televisió d'Aragó.