26 de març, 2009

ENTESA LAMENTA LES TENSIONS PRODUÏDES PER LA PRESENTACIÓ L’ESMENA DE SON BACO.

Entesa Per Mallorca lamenta les tensions produïdes en el Govern i dins l’Ajuntament de Campos per la presentació d’una esmena al Decret llei de mesures de mesures urgents per a l'impuls de la inversió a les Illes Balears amb la intenció de donar la cobertura legal per a la construcció d’un camp de golf a Son Baco.

Els nacionalistes volen recordar que el projecte de golf de Son Baco fa molts anys (quasi vint anys) que es va presentar. Tants anys que el Consell de Mallorca va declarar a darreries de l’any passat la caducitat del seu Interès General.

S’ha de recalcar que aquesta caducitat s’ha produït amb el compliment estricte de la legalitat vigent, no per una decisió política. Si el Consell hagués mantingut la vigència d’aquest Interès General hagués incorregut anat en contra normativa administrativa i urbanística vigent. És més, la construcció d’aquest camp de golf tant sols serà possible si es produeix un canvi en la legislació, d’aquí l’esmena presentada al citat Decret Llei.

La construcció de més camps de golf a Mallorca, no és la solució per superar la crisi. Ni tampoc és la solució a la situació econòmica del municipi de Campos.

Són pocs els municipis costaners de Mallorca que han apostat (de forma explícita o per les seves circumstàncies) amb una costa lliure d’establiments hotelers. Si la resta de Mallorca aprofita el paisatge i les imatges d’aquests municipis, Entesa considera just que se’ls doni un tractament especial per part de les màximes institucions illenques.

Per això, Entesa per Mallorca, emplaça al Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears a trobar els mecanismes i els recursos necessaris per donar suport a aquests Ajuntaments o municipis.