14 d’abril, 2009

ENTESA VOL LA MILLOR PROTECCIÓ POLICIAL PER A LA FAMÍLIA REIAL I ELS HABITANTS DE LES BALEARS
Entesa es fa ressò de les declaracions dels sindicats de policia que afirmen que els agents que arriben en època estival són per protegir la família Reial i no la seguretat dels illencs.

Segons els sindicats de policia, pròximament, la nostra comunitat perdrà uns 120 agents de la policia nacional degut a l’imminent concurs de trasllats que prepara la direcció d’aquest ens.

Els sindicats afirmen que aquests 120 agents seran substituïts per una vintena de policies. Aquests policies que arriben a les illes, com afirmen els sindicats, són inexperts i amb un nul coneixement de la nostra realitat territorial.

Aquestes declaracions no fan més que reafirmar la necessitat que té la nostra comunitat de gaudir d’una policia pròpia.

Des d’entesa pensam que amb una futura policia dotada amb 2500 efectius quedaria coberta la qüestió de seguretat ciutadana a les nostres illes.

Pensam que necessitam una policia autonòmica. Una policia dotada amb efectius fixes, formats a les illes i amb el coneixement i assumpció de la nostra realitat com a poble.

El model de Policia Autonòmica que volem proposar, és el d’una policia propera als ciutadans, ben coordinada, especialitzada i encaminada a salvaguardar els valors que ens defineixen com a territori. Aquest model policial que defensam ja té suficient experiència en altres indrets, que ens poden servir de referència per a la Policia Autonòmica de les Illes Balears; perquè és un model descentralitzat, útil, eficaç, altament tecnificat .