26 de març, 2009

ENTESA VOL RECORDAR A SOCIAS L’ESFORÇ DELS AJUNTAMENTS EN MATÈRIA DE SEGURETAT
Des d’Entesa es veu bé l’augment en nombre d’efectius de forces i cossos de seguretat de l’estat, però vol recordar al delegat del Govern central l’esforç en materia policial que han de fer els ajuntaments .

Entesa per Mallorca entén que és bona la incorporació de nous efectius que farà el Ministeri de l’interior a les nostres illes. Però pensam que la solució no passa per incorporar efectius just sortits de les acadèmies perquè compleixin els seu període de formació a “ultramar” i una vegada ensenyats se’n tornin de cap a ca seva.

Entesa per Mallorca considera que la proposta de la creació d’una policia autonòmica resoldria el problema de mobilitat d’efectius policials a les illes. Des d’Entesa pensam que amb una futura policia dotada amb 2500 efectius quedaria coberta la qüestió de seguretat ciutadana a les nostres illes.

També hem de tenir en compte que amb la creació i dotació de places de policia autonòmica s’evitaria l’interinatge de forces i cossos de seguretat a les balears.

Des d’entesa també volem matisar les afirmacions del Director General de la Policia i la Guardia Civil, Francisco Javier Velázquez, que assegurà ahir que "vivim en un dels països més segurs de tot Europa" i, a més afegí: "A més, vosaltres a Balears, per tractar-se d’una illa, sou la comunitat més segura de l’Estat espanyol".

Des d’Entesa, com a partit eminentment municipalista sabem perfectament que si Balears és la comunitat més segura d’Espanya és perquè té una ràtio de policia local que, efectivament és la més elevada de l’estat.

Per tant, des d’Entesa volem recordar que una gran part de l’esforç en matèria de seguretat no ve de Madrid, sinó que són els ajuntaments que han de fer front a importants despeses en cossos de policia local per tal que els illencs ens sentim segurs en el nostre municipi.